Muška sportska gimnastika

 

00183
arko_Atanasovski_SDVKUP_Srbije_2008_IMG_4598139c3
DSC_0171e1d01
IMG_8133
IMG_8144
IMG_8146
IMG_8224
IMG_8425
IMG_8487
1/9 
start stop bwd fwd

 

Pored programa razvojne gimnastike u Sokolskom društvu Vojvodina  nudimo i negujemo takmičarske programe  na reginonalnim, republičkim  i međunarodnim nivou.

Gimnastičari moraju proći prvo kroz program razvojne gimnastike kao inicijalni gde se  testiraju i selektuju po svojim fizičkim i mentalnim sposobnostima i uzastu. Kada se selektuju sa njima naši treneri rade na usavršavanju indivdualnih potecijalima i na ostvarivanju ličnih ciljeve. Rad koji se sprovodi sa selektovanim gimnastičarima  je na najvišem mogućem nivou od uslova do stručnosti kadra. Sokolsko društvo Vojvodina poseduje potencijale da omogući svakom  gimnastičarua  postizanje  najvećih rezultata.

Sportska gimnastika je sport  koji zahteva godine posvećenosti  i treninga.

U Sokolskom društvu smo svesni uticaja drugarstva , uzajamnog poštovanja između samih gimnastičara i timskog duha koji nesumljivo ima uticaj na uspeh gimnastičara i mi ih razvijamo.

C – program je predviđen i idealan za gimnastičare koji su talentovani i zainteresovani za takmičenja ali nisu u mogućnosti da svakodnevno treniraju. Treninzi sa C – programom se sprovode 3 puta u toku  nedelje ukupno do 5sati. Za njih su predviđena 3 takmičenja u toku godine.

A i B program do 10 godina je predviđen za gimnastičare koji poseduju potencijal za postizanje rezultata i koji su spremni da treniraju intezivnije ( 8 – 12 sati nedeljno). U ovom programu  su predviđena 5 takmičenja u toku godine.

A i B program za starije od 10 godina podeljen je po nivoima  znanja i uzrastu. Gimnastičari koji su ovom program treniraju od 14 do 20 sati nedeljno i imaju od 5 do 8 tkmičenja tokom godine.

Nacionalni program za junior i seniore predviđa takmičenja na nacionalnom nivo i zahteva rad gimnastičara preko 20 sati nedeljno.

Međunarodni program predviđen je za rad sa gimnastičarima koji poseduju  sposobnosti  koje su u skladu sa međunarodnim normama i samim tim nastupaju na najvećim međunarodnim takmičenjima. Treniraju  najmanje 20 sati nedeljno. Broj takmičenja  zavisnosi od predviđenog  plana i programa.

 

 

TOP